Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
EkonomijaSarajevo Business Forum 2018
16.3.2016 14:10
Sarajevo Business Forum 2018

Deveta međunarodna investicijska konferencija "Sarajevo Business Forum 2018" održana je u Sarajevu 25. i 26. aprila 2018. godine. Bosna Bank International Sarajevo (BBI) ovu je konferenciju organizirala u saradnji sa svojim većinskim dioničarima – Islamic Development Bank Group (IDB) i pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te uz podršku Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Sarajevo Business Forum (SBF) je najveća i najznačajnija investicijska konferencija u regiji, koja je 2018 godine privukla 1800 učesnika iz 50 zemalja svijeta,  uključujući i 375 akreditiranih novinara. SBF je pružio odlične mogućnosti umrežavanja za sve učesnike, omogućavajući im da promovišu svoje kompanije, organizacije, projekte i ideje. Više od 365 B2B sastanaka održano je tokom posljednjeg SBF.

Sarajevo Business Forum već devetu godinu zaredom okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta i pruža priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u BiH i zemlje regije: Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. Konferencija predstavlja platformu za upoznavanje i B2B sastanke, te uspostavu poslovne saradnje i jačanje sveukupnih privrednih odnosa, kako bosanskohercegovačkih, tako i privrednih subjekata iz regije, sa poslovnim ljudima i investitorima širom svijeta.

Informacije o Forumu i načinu prijave za učešće dostupne su na internet stranici: http://www.sarajevobusinessforum.com/.