Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
25.12.2020 9:57
Ministrica Turković uputila božićnu čestitku kardinalu Puljiću i građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 25. decembra 2020. godine, u povodu katoličkog Božića, uputila čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu.

“Uvaženi kardinale Puljiću, Vama lično i svim građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu, želim da blagdan Božić, koji se u katoličkoj vjeri slavi kao blagdan mira i ljubavi, provedete sa onima koje najviše volite.

Iako se cijeli svijet danas suočio sa velikim izazovom, zbog čega mnogi vjernici neće biti u prilici da provedu blagdanske dane sa svojim najmilijima, iskreno se nadam da ova pošast neće umanjiti radost i sreću koju u vaše domove donosi ovaj blagdan.

Duboko cijeneći uvjerenje katoličkih vjernika po kojem Božić slavi i zajedništvo, koje je danas potrebno svima u našoj domovini, koristim se ovom prilikom da poželim da blagdansku radost podijelite sa svim stanovnicima ove zemlje, kako smo to uzajamno činili vijekovima u Bosni i Hercegovini.

Cijenjeni kardinale Puljiću, uz iskrenu nadu da će naša zemlja, u kojoj će svi građani bolje i sretnije živjeti, krenuti putem većeg napretka i razvoja, te uz nadu da ćete i naredne blagdane dočekati u dobrom zdravlju, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu, želim sretne božićne blagdane”, navodi se u čestitci ministrice Turković.


Dr Bisera Turković
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine