Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
15.12.2017 13:33
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se u Beogradu sastao sa ministricom za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadrankom Joksimović

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se 15. decembra 2017. godine u Beogradu sastao sa ministricom za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadrankom Joksimović.

Glavne teme razgovora između ministra Crnatka i ministrice Joksimović su bile proces evropskih integracija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije kao i saradnja u toj oblasti između dvije zemlje.

Tokom razgovora, ministar Crnadak se zahvalio ministrici Joksimović na značajnoj podršci koju Republika Srbija kontinuirano daje Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

Ministri su razgovarali o načinu kako da se unaprijedi saradnja u narednom periodu nakon stupanja na snagu Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Ministar Crnadak i ministrica Joksimović su se dogovorili da se Sporazum o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji potpiše početkom sljedeće godine u Beogradu, nakon što ga potvrde Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Srbije.