Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
25.10.2023 16:36
Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se sa ambasadorom Države Palestine Rezeqom Namoorom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 25. oktobra 2023. godine sa ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoorom.
 
U fokusu razgovora ministra Konakovića i ambasadora Namoora bila je aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini i Palestini.
 
Kada je riječ o situaciji u Pojasu Gaze, ministar Konaković je izrazio podršku narodu i vlastima Palestine u nastojanjima da sačuvaju i zaštite  suverenitet i teritorijalni integritet svoje zemlje. Poručio je da je za Bosnu i Hercegovinu neprihvatljivo ubijanje nedužnih civila, žena i djece i svaki oblik nasilja bilo kad i bilo gdje. Ministar je istakao da Bosna i Hercegovina podržava sve konstruktivne napore koji se ulažu u pravcu mirnog okončanja sukoba na Bliskom istoku i uspostave trajnog mira i stabilnosti između dvije države.

Tokom susreta, sagovornici su ocijenili bilateralne odnose između Bosne i Hercegovine i Države Palestine kao dobre i prijateljske te istakli opredijeljenost ka daljnjem unaprjeđenju sveukupne saradnje.