Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
23.1.2016 9:36
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se u Beogradu susreo sa novinarima koji za bosanskohercegovačke medije izvještavaju iz Republike Srbije

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se 23. januara 2016. godine u Beogradu susreo sa novinarima koji za bosanskohercegovačke medije izvještavaju iz Republike Srbije.

Susret sa dopisnicima prvi je u nizu susreta koje ministar Crnadak planira da održi u prvom kvartalu 2016. godine sa dopisnicima iz regije. Nakon susreta u Beogradu bit će organizirani  susreti u Zagrebu i Podgorici, za dopisnike iz Republike Hrvatske, odnosno Crne Gore.

Ministar Crnadak je tokom susreta govorio o bilateralnim političkim, ekonomskim i drugim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, te različitim temama koje se tiču odnosa dvije zemlje, odnosa u regionu i šire.

Posebnu pažnju ministar Crnadak je posvetio napredovanju Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija - napretku ostvarenom u proteklom periodu, trenutnoj poziciji naše zemlje, te narednim koracima i izazovima. Potvdio je da će aplikacija Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji biti predana 15. februara 2016. godine u Briselu.

Susret u Beogradu je bio prilika za uspostavljanje kontakata, razmjenu informacija, te dogovor o modalitetima buduće saradnje ministra Crnatka i ministarstva na čijem se čelu nalazi, uključujući i Ambasadu BiH u Beogradu sa dopisničkom mrežom u Srbiji.

Beogradskom susretu prisustvovali su dopisnici i predstavnici RTVBN, BHT-a, SRNA-e, Beta-e, TANJUG-a i Agencije Anadolija. Sa druge strane susretu su prisustvovali i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Lazar Mirkić i načelnik Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje.