Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.3.2020 17:02
Apel Ministarstva vanjskih poslova BiH nakon otvaranja dežurne telefonske linije i e-mail adrese za hitne situacije vezane za pandemiju COVID-19

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 15. marta 2020. godine otvorilo dežurnu (24/7) telefonsku liniju +387 33 281 309 i e-mail adresu: emergency@mvp.gov.ba, za komunikaciju i podršku povodom situacije vezane za pandemiju COVID-19.

Usljed velikog broja poziva i obraćanja naših građana s pitanjima koja nisu u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova BiH, podsjećamo da su dežurna telefonska linija i e-mail adresa u MVP BiH otvoreni isključivo za kontakt naših državljana koji su se zatekli u inostranstvu i imaju potrebu za našom podrškom, odnosno za njihove porodice u zemlji ako te osobe ne mogu direktno da nas kontaktiraju, te za strana lica sa stalnim ili privremenim boravkom u BiH.

Naše državljanke i državljani sa privremenim ili stalnim boravkom u inostranstvu, sa upitima vezanim za poduzete mjere i stanje u BiH prouzrokovano pandemijom COVID-19, molimo da se obraćaju našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili da posjete web stranicu MVP BiH (www.mvp.gov.ba) koja se redovno ažurira.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine apeluje na građane da ne preopterećuju naše komunikacije sa pitanjima koja nisu u nadležnosti MVP BiH, već da kontaktiraju nadležne krizne štabove i lokalne zdravstvene ustanove koje su im na dispoziciji.

Nadamo se da će građani savjesno i odgovorno primiti ovaj naš apel i omogućiti nam da u okviru raspoloživih mogućnosti pružimo podršku osobama kojima je u ovom trenutku ona i najpotrebnija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.