Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.2.2020 16:55
Pomoćnik ministrice za multilateralne odnose Almir Šahović primio delegaciju stažista Službe za vanjske poslove Evropske unije (EEAS)

Pomoćnik ministrice za multilateralne odnose ambasador Almir Šahović primio je 12. februara 2020. godine u Ministarstvu vanjskih poslova delegaciju mladih stažista Službe za vanjske poslove Evropske unije (EEAS), koja boravi u studijskoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom pomoćnik ministrice Šahović predstavio je delegaciji EEAS-a glavne prioritete vanjske politike BiH, sa posebnim akcentnom na proces približavanja BiH Evropskoj uniji.

U svom izlaganju, pomoćnik ministrice upoznao je delegaciju EEAS-a o aktivnostima koje nadležni u BiH poduzimaju u cilju ubrzanja evropskog puta naše zemlje, odnosno ispunjavanja uvjeta/prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o BiH iz maja 2019. godine.

Pomoćnik ministrice za multilateralne odnose i delegacija EEAS-a također su razmijenili mišljenja o saradnji u regionu Zapadnog Balkana, kao i ekonomskoj i socijalnoj situaciji u regionu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.