Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
6.1.2020 13:33
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković uputila čestitku novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković uputila je 6. januara 2020. godine čestitku novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojoj stoji:

„Dozvolite mi da Vam u ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i svoje lično ime uputim najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost predsjednika Republike  Hrvatske.

Uvjerena sam da će se tradicionalno prijateljski odnosi Bosne Hercegovine i Republike Hrvatske nastaviti razvijati u duhu dobrosusjedstva i zajedničkog prosperiteta na dobrobit svih naših građana.”

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.