Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
16.5.2019 11:18
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa članovima Kluba novinara Banjaluka

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas 15. maja 2019. godine u Banjaluci sa članovima Kluba novinara Banjaluka, na čelu sa predsjednikom kluba Sinišom Vukelićem.

Ministar Crnadak spriječen je da prisustvuje sutrašnjoj Sedmoj godišnjoj ceremoniji Kluba novinara u Banjaluci, jer učestvuje na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

Ministar je pružio punu podršku radu udruženja i tokom razgovora naglasio potrebu da svi novinari u Republici Srpskoj i BiH rade slobodno i bez političkih i bilo kakvih drugih pritisaka.

„Česti pritisci na novinare, kao i Izvještaj OSCE o Opštim izborima u BiH 2018. godine, u kojem su navedeni brojni primjeri ucjena i prijetnji biračima, te politička zloupotreba javnih RTV servisa, direktan su pokazatelј ambijenta u kojem novinari i mediji rade, ali i potvrda koliko je važna njihova uloga u borbi za demokratsko društvo i nezavisne institucije“, rekao je ministar Crnadak.

Ministar je upoznao novinare sa informacijom da je u ponedjelјak uputio pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH, sa molbom da Ministarstvu dostave eventualne nove informacije o mogućnosti formiranja delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. Pismo je upućeno kako bi tokom ministarskog sastanka u Helsinkiju bio načinjen dodatni diplomatski napor s cilјem obezbjeđivanja statusa parlamentarne delegacije BiH u PS Savjeta Evrope i u ovoj kalendarskoj godini.

Tim povodom ministar je još jednom apelovao na rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH da postignu dogovor o sastavu delegacije do petka, 17. maja 2019. godine kada završava sjednica Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.