Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
29.1.2019 17:26
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić sastao se s direktorom RACVIAC-a Jeronimom Bazom

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 29. siječnja 2019. godine u posjet direktora RACVIAC - Centra za sigurnosnu suradnju, umirovljenog general-bojnika Jeronima Bazu.

Zamjenik ministra Brkić izrazio je dobrodošlicu direktoru Bazi, naglasivši da se RACVIAC pokazao kao važna platforma za sigurnosni dijalog u regiji povezujući političare, akademsku zajednicu, eksperte i civilno društvo. Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom BiH i RACVIAC-a u oblastima reforme sigurnosnog sektora, kontrole naoružanja, međunarodne i regionalne suradnje, naglasivši da je regionalna suradnja prioritet i ulaznica zemljama regije za Europsku uniju i NATO. 

Govoreći o radu RACVIAC-a zamjenik ministra Brkić je istaknuo da će BiH nastaviti podupirati rad RACVIAC-a, u vidu razmjene znanja i iskustava o suvremenim sigurnosnim prijetnjama u jugoistočnoj Europi. Dodao je da BiH želi unaprijediti suradnju i da je otvorena za sve ideje i nove projekte RACVIAC-a.

Direktor Bazo izrazio je zahvalnost za stalnu i snažnu potporu koju BiH pruža RACVIAC-u od njegovog osnivanja 2000. godine. Naglasio je da RACVIAC nastavlja biti u potpunosti posvećen davanju potpore zemljama jugoistočne Europe u približavanju euroatlantskim integracijama i postizanju punopravnog članstva u NATO-u.

RACVIAC - Centar za sigurnosnu suradnju, sa sjedištem u Rakitju kraj Zagreba, je međunarodna, neovisna, neprofitna organizacija. Misija Centra je poticanja dijaloga i suradnje u pitanjima sigurnosti u jugoistočnoj Europi kroz partnerstvo između zemalja u regiji i njihovih inozemnih partnera.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.