Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
17.12.2018 15:23
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa zamjenikom državnog sekretara SAD Johnom J. Sullivanom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 17. decembra 2018. godine sa zamjenikom državnog sekretara SAD Johnom J. Sullivanom.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u BiH, procesu formiranju vlasti nakon Općih izbora održanih 7. oktobra 2018. godine te vanjskopolitičkim prioritetima BiH.

Ministar Crnadak je istaknuo da je glavni vanjskopolitički prioritet BiH članstvo u Evropskoj uniji. Naglasio je da je BiH za jačanje saradnje s NATO putem dostupnih mehanizama i instrumenata saradnje, te podsjetio da se Bosna i Hercegovina u potpunosti zalaže za trajni mir, stabilnost i prosperitet regije. 

Na kraju sastanka ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack su u prisustvu zamjenika državnog sekretara SAD Johna J. Sullivana potpisali Aneks Ugovora o zakupu zgrade i zemljišta na adresi Alipašina 43 za potrebe Ambasade SAD u Sarajevu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.