Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
7.12.2018 14:58
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa predstavnikom OSCE-a za slobodu medija Harlemom Desirom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 7. decembra 2018. godine na marginama Ministarskog vijeća u Milanu, sa predstavnikom OSCE-a za slobodu medija Harlemom Desirom.

Glavna tema sastanka ministra Crnatka i predstavnika OSCE-a za slobodu medija Desira bila je sloboda medija u BiH i stvaranje uvjeta za slobodan rad novinara.

Tokom razgovora, predstavnik OSCE-a za slobodu medija Desir je izrazio interes za slučajeve novinara Vladimira Kovačevića i Slobodana Vaskovića, te ponovio da je sigurnost novinara jedan od preduvjeta za njihov slobodan rad.

Crnadak i Desir su razgovarali i o finansijskim problemima sa kojima se suočavaju javni RTV servisi u BiH, kao i o problemu političkog utjecaja na javne emitere.
Ministar Crnadak je na poziv predsjedatavajućeg Organizacijom za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), talijanskog ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Enza Moavera Milanesija, učestvovao na 25. sastanku Ministarskog vijeća OSCE-a, koji je 6. i 7. decembra 2018. godine održan u Milanu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.