Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
14.9.2018 10:48
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Krisztián Pósa

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 13. septembra 2018. godine u nastupnu posjetu ambasadora Mađarske Krisztiána Pósa.

Ministar Crnadak je zaželio dobrodošlicu novom mađarskom ambasadoru, istakao da dvije zemlje imaju odlične političke odnose i da je narednom periodu potrebno raditi na jačanju ekonomske saradnje i veza. Informisao je ambasadora o političkoj situaciji i vanjskopolitičkim prioritetima BiH.

Ambasador Pósa je istakao da su politički odnosi intenzivni i u smislu podrške njegove zemlje integraciji Zapadnog Balkana u EU i najavio njen nastavak. Takođe je izrazio spremnost mađarskih poduzetnika da svoj kapital investiraju u Bosnu i Hercegovinu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.