Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.9.2018 9:06
Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Arapske Republike Egipat Halu El Bishlawy

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 11. septembra 2018. godine u nastupnu posjetu ambasadorice Arapske Republike Egipat u BiH Halu El Bishlawy.

Zamjenik ministra Brkić poželio je dobrodošlicu ambasadorici El Bishlawy, a potom izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima između BiH i Egipta. Izvijestio je egipatsku ambasadoricu o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i predstojećim Općim izborima. Tema razgovora bila je i liberalizacija viznog režima.

Ambasadorica El Bishlawy je izrazila podršku naporima Bosne i Hercegovine u ispunjavanju obaveza na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u kao i reformskim procesima te istakla opredijeljenost Arapske Republike Egipat za dalje unapređenje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, posebno u oblastima turizma, obrazovanja, privrede i borbe protiv terorizma i ekstremizma.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.