Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
30.7.2018 10:50
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovao na završnoj svečanosti povodom obilježavanja 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je 28. jula 2018. godine u Washingtonu na završnoj svečanosti povodom obilježavanja 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće.

Ministar Crnadak je istakao da je posebno zadovoljan što, kao predstavnik Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, učestvuje na ovom skupu jer je budućnost Srba u Republici Srpskoj i Srbiji neraskidivo povezana, te da su dobri američko-srpski odnosi važni i za BiH i za cijeli region.

Tokom obraćanja, ministar Crnadak je naglasio da je potez američkog predsjednika Woodrowa Wilsona prije tačno 100 godina bio znak poštovanja prema velikom stradanju i ogromnoj požrtvovanosti srpskog naroda u 1. svjetskom ratu i da je to veoma važan historijski trenutak.

"Međutim, zbog žrtava, a posebno zbog mladih generacija, dužni smo da, sjećajući se prošlosti, gledamo naprijed i izgradimo sigurniju i prosperitetniju budućnost, podižući odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama na viši nivo i jačajući partnerstva sa susjedima i prijateljima u svijetu", istakao je ministar Crnadak.

Prije početka svečanosti, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je razgovarao sa domaćinom skupa vladikom Irinejem, episkopom istočnoameričkim.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.