Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
28.12.2017 10:16
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Mladen Ivanić sastali su se 28. decembra 2017. godine, sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovom.

Ministar Crnadak, član Predsjedništva Ivanić i ambasador Ivancov razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, o događajima koji su obilјežili 2017. godinu, kao i o narednoj izbornoj 2018. godini. Sagovornici su se saglasili da je potrebno da u BiH dođe do potpune stabilizacije političkog stanja, te da se nastave reformski procesi na bazi poštovanja unutrašnjeg dogovora.

Po završetku sastanka, ambasador Ivancov je ministru Crnatku uručio ličnu čestitku ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

Sastanak je održan u rezidenciji ruskog ambasadora u Sarajevu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.