Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
19.6.2018 9:05
Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Jozsefa Negyesija

Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak primio je 18. juna 2018. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Jozsefa Negyesija.

Na sastanku je razgovarano o napredovanju BiH u okviru procesa evropskih integracija, političkoj situaciji u BiH i regionalnim odnosima.
 
Ministar Crnadak je izrazio zahvalnost na podršci koju Mađarska pruža Bosni i Hercegovini na putu njenih evropskih integracija, kako bilateralno, tako i kao članica i trenutno predsjedavajuća Višegradske grupe, kao i za lični angažman ambasadora Negyesija na unapređenju odnosa BiH i Mađarske.

Ambasador Negyesi se zahvalio na gostoprimstvu i dobroj saradnji sa institucijama BiH te  poželio da BiH nastavi ostvarivati napredak u procesu evropskih integracija. Izrazio je i nadu da će BiH uskoro dobiti status kandidata za članstvo u EU. Kao primjer snažne i kontinuirane podrške Bosni i Hercegovini, ministar Crnadak i ambasador Negyesi su zajednički konstatovali da je ministar vanjskih poslova Mađarske Péter Szijjártó šest puta posjetio Bosnu i Hercegovinu, od toga dva puta Banja Luku te da su BiH i Mađarska potpisale tri sporazuma. Ambasador Negyesi je uručio na sastanku i poziv ministru Crnatku za učestvovanje na Konferenciji u Budimpešti 10. jula 2018. godine na kojoj će se govoriti o ilegalnoj migraciji,  problemima migranata i novim rutama.

Ministar Crnadak je na kraju razgovora poželio ambasadoru Negyesiju uspjeh u budućem radu i nastavku diplomatske karijere.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.