Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
10.2.2016 13:53
Sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH Adnan Hadžikapetanović, ovlašteni predstavnik BiH za pitanja Aneksa B Dogovora o sukcesiji, učestvovao u radu 17. zasjedanja Komiteta za sukcesiju diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ

Sekretar Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Adnan Hadžikapetanović, koji je ovlašteni predstavnik BiH za pitanja Aneksa B Dogovora o sukcesiji, tj. podjele diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ, učestvovao je u radu 17. zasjedanja Komiteta za sukcesiju diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ koje je održano 09. i 10. februara 2016. godine u Skoplju.

Na sastanku je dogovoreno da se pristupi primopredaji imovine koja je do sada podijeljena među zemljama nasljednicama bivše SFRJ što uključuje 13 objekata. Primopredaja imovine u Ankari, Republika Turska ostaje i dalje otvoreno pitanje koje treba biti dogovoreno na bilateralnoj osnovi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Zasjedanje Komiteta je prekinuto do postizanja dogovora oko ovog pitanja, a ovlašteni predstavnici su se dogovorili da nastavak zasjedanja bude u drugoj sedmici marta 2016. godine.

Sekretar MVP BiH Hadžikapetanović je otpočeo sa bilateralnim pregovorima sa predstavnicima Republike Srbije, te izražava optimizam da će se dogovor postići u vrlo skoro vrijeme.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.