Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
23.8.2014 10:44
Dr. Lagumdžija - Hill: Međunarodna zajednica treba ekonomski i politički podržati Zapadni Balkan

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Nicholasom M. Hillom i njegovim saradnicima.

U fokusu sastanka bile su aktivnosti vezane za jačanje regionalne saradnje u svjetlu predstojeće Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu.

Sagovornici su se usaglasili da je jačanje regionalne saradnje izuzetno važan segment na putu Bosne i Hercegovine u EU i evroatlantskim integracijama.  

Dr. Lagumdžija je istaknuo da su postojeći dobri odnosi među zemljama regiona, sjajna prilika da se uz političku i finansijsku podršku Evropske unije i međunarodne zajednice u cjelini, region ojača ekonomski, što će uz postojeće dobre političke odnose, nesporno dovesti do brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU. 

Dr. Lagumdžija je upoznao Hilla sa konkretnim projektima koje je predložila Bosna i Hercegovina u okviru regionalne saradnje.

Govoreći o predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu, sagovornici su zauzeli  stav da konferencija predstavlja konkretizaciju ranije zauzetih stavova EU u procesu približavanja regiona evropskim integracijama kroz doprinos ekonomskom i socijalnom razvoju i jačoj regionalnoj povezanosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.