Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.5.2021 11:07
Nerezidentni ambasador BiH u Republici Tunis Nermin Mešinović predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Tunis
Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Tunis Nermin Mešinović predao  je 25. maja 2021. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Tunis Kais Saiedu. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama upriličena je za četrnaest nerezidentnih ambasadora u Predsjedničkoj palati, koja se nalazi u istorijskom mjestu Kartaga, udaljenom 15 km od glavnog grada.

Tokom ceremonije ambasador Mešinović i predsjednik Saied su istaknuli veoma dobre i prijateljske odnose BiH i Tunisa, uz izraženu nadu da se ti odnosi unaprijede, na svim poljima, posebno ekonomskim.

Ambasador Mešinović je izrazio uvjerenje da će se sa početkom rada Ambasade BiH u Tunisu stvoriti bolji i realniji uslovi za dinamiziranjem ukupnih odnosa BiH i Republike Tunis te buduće saradnje.

Predsjednik Saied je izrazio zadovoljstvo i naglasio važnost nedavno donesene Odluke Predsjedništva BiH o otvaranju Ambasade Bosne i Hercegovine u Tunisu.


Ambasador Mešinović je izrazio nadu da će istovjetnu odluku u pogledu otvaranja Ambasade u BiH donijeti i Republika Tunis.

 


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.