Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
27.4.2021 12:50
Ambasadorica Danka Savić se sastala sa predsjednicom CEOE International Martom Blanco

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj Danka Savić sastala se  27. aprila 2021. godine sa predsjednicom Španjolske konfederacije poslovnih organizacija (CEOE International) koja okuplja dva miliona  poslovnih organizacija i poduzetnika iz svih sektora u Kraljevini Španjolskoj. Na sastanku je razgovarano o potrebi jačanja ekonomske saradnje između BiH i Španjolske, te mogućnostima uspostavljanja kontakata između kompanija iz dvije zemlje u online formatu.

Ovom sastanku je prethodio  razgovor ambasadorice Savić sa generalnom direktoricom za međunarodnu trgovinu i investicije pri Ministarstvu industrije, trgovine i turizma Kraljevine Španjolske Maria Paz Ramos Resaom, na kojem je također razgovarano o potrebi unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje, te organiziranju online sastanka na kojem  bi predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) španjolskoj strani predstavili mogućnosti  investiranja u Bosnu i Hercegovinu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.