Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.4.2021 15:47
Ambasadorica Martina Mlinarević sastala se sa premijerom Češke Republike Andrejom Babišom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević sastala se 23. aprila 2021. godine sa predsjednikom Vlade Češke Republike Andrejom Babišom.

Tom prilikom ambasadorica Mlinarević je izrazila zahvalnost na češkoj podršci BiH na putu u EU, izrazivši nadu da će ona biti nastavljena i tokom predsjedavanja Češke Vijećem EU u drugoj polovini 2022. godine. Zahvalila se i na češkoj pomoći koja se realizuje kroz programe Češke razvojne agencije, kao i za stipendije koje su do sada dodijeljene studentima iz BiH. Sagovornika je informisala i o toku pregovora u vezi sa mogućim uspostavljanjem direktne avio linije Prag - Sarajevo. 

Premijer Andrej Babiš je tokom susreta izrazio interesovanje za situaciju u BiH u vezi sa nabavkom vakcina protiv koronavirusa, što je jedna od najvažnijih tema u cijelom svijetu. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.