Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.4.2021 15:15
Ambasador Jaćimović sastao se sa ministrom vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Osmanijem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović sastao se 21. aprila 2021. godine sa ministrom vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem.

Tokom sastanka razgovarano je o intenziviranju buduće saradnje u raznim oblastima i izražen interes za jačanje ekonomske saradnje, u skladu sa već uspostavljenim dobrim političkim odnosima dvije države.

S obje strane je izražena potreba i želja za uspostavljanjem bolje komunikacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije i aktivnije saradnje u dijelu povezivanja i uspostavljanja avionske linije koja bi znatno olakšala komunikaciju između dvije zemlje. Na taj način bi se podstakla promocija i olakšala saradnja u oblasti turizma i u svim drugim oblastima koji su od značaja  za kvalitet života građana. Ambasador Jaćimović je istakao potrebu što skorijeg potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti turizma.

Također je razgovarano o perspektivi obje zemlje u pogledu članstva u EU i važnosti procesa za stabilnost, prosperitet i dugoročni mir u regionu. Konstatovano je da između dvije zemlje nema otvorenih bilateralnih pitanja i da ta činjenica otvara širok prostor za međusobnu saradnju.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.