Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.2.2021 13:00
Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević sastala se sa specijalnom izaslanicom češkog ministra vanjskih poslova za Zapadni Balkan

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević sastala se 22. februara 2021. godine sa specijalnom izaslanicom ministra vanjskih poslova Češke Republike za Zapadni Balkan Janinom Hrebičkovom.

Tokom razgovora je istaknuto da je Češka Republika trajni prijatelj i saveznik Bosne i Hercegovine, što se godinama očituje kroz političku, kulturnu i ekonomsku saradnju. Bilo je riječi i o jačem angažmanu Češke Republike u pomoći Bosni i Hercegovini da prevaziđe probleme na svom europskom putu, kroz planove i ideje koje su obje ambasadorice iznijele za neki naredni period, sa željom za što boljim jačanjem bilateralne saradnje u budućnosti. Vrsni poznavatelj prilika na Balkanu, ambasadorica Hrebičkova u razgovoru s ambasadricom Mlinarević podsjetila je na predanost i prijateljstvo Češke Republike čiji je stav o proširenju EU na zemlje Zapadnog Balkana jasan i nedvosmislen.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.