Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.2.2021 18:55
Ambasador BiH u Kraljevini Danskoj Emir Poljo razgovarao sa direktorom danske Privredne komore

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj Emir Poljo i direktor najveće danske Privredne komore – Konfederacija danske industrije (Dansk industri) Jens Holst-Nielsen sastali su se 17. februara 2021. godine i razgovarali o uspostavljanju saradnje između Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu i ove prestižne danske privredne institucije, koja u svom registru ima preko 18000 privrednih društava.

U svjetlu unapređenja ekonomske saradnje, a s ciljem porasta vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Danske, dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje poslovni forum čiji bi domaćin bila Konfederacija danske industrije. Forum bi primarno predstavio ekonomske potencijale Bosne i Hercegovine danskim investitorima i omogućio susret ''B2B'' kompanija Bosne i Hercegovine i Danske iz oblasti tehnologije, energetike i poljoprivrede.

Ambasada BiH u Kopenhagenu i Konfederacija danske industrije će, u cilju što uspješnije organizacije ovog događaja, nastaviti razgovore o formi i tehničkim detaljima foruma predstavnika privrednih subjekata dviju zemalja.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.