Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.10.2020 10:31
Generalni konzul BiH u Milanu Dragan Mihaljević učestvovao na Međunarodnom forumu „Prošlost koja ne prolazi”

Generalni konzul BiH u Milanu Dragan Mihaljević učestvovao je od 08. do 10. oktobra 2020. godine na XVI međunarodnom forumu „Prošlost koja ne prolazi“ u Udinama. Forum, koji svake godine okuplja predstavnike zemalja centralne Evrope i zapadnog Balkana, organizirala je Asocijacija „Mitteleuropa“.

Generalni konzul Mihaljević učestvovao je u panel diskusiji zajedno sa ambasadorom at large u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Slovenije Iztokom Mirošičem i zastupnikom u Evropskom parlamentu Marcom Dreostom. Tokom panela govorio je o evropskom putu Bosne i Hercegovine, migrantskoj krizi i regionalnoj saradnji.  
 
Asocijacija „Mitteleurope“ je osnovana 1974. godine sa ciljem promocije socijalnog, kulturnog i ekonomskog dijaloga između centralne i istočne Evrope i Italije. Svojom aktivnošću „Mitteleuropa“ je postala bitan partner vladama i firmama unutar institucionalnih odnosa između centralnih i istočnoevropskih zemalja. Rad asocijacije podržala je Evropska komisija.

Na Međunarodnom forumu „Prošlost koja ne prolazi“ učestvovali su predstavnici diplomatskog i konzularnog zbora te institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije, Bjelorusije, Slovačke i Bugarske.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.