Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.9.2020 13:03
Oproštajni prijem za ambasadora Emira Hadžikadunića povodom okončanja mandata u Maleziji

Zamjenik ministra vanjskih poslova Malezije YB Kamarudin Jaffar priredio je prijem i oproštajni ručak za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Emira Hadžikadunića povodom završetka njegovog mandata, uz prisustvo najbližih saradnika zamjenika ministra.

Tokom svog obraćanja, zamjenik ministra vanjskih poslova Malezije YB Kamarudin Jaffar je podsjetio da se bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije, od dana priznanja Bosne i Hercegovine, razvijaju veoma uspješno. Kontinuitet dobrih odnosa održan je i posljednjih godina angažovanjem ambasadora Hadžikadunića, a naročit značaj imaju posjete ministara iz Vlade Malezije Bosni i Hercegovini koje predstavljaju garanciju da su odnosi dvije prijateljske zemlje na visokom nivou. Posebno je naglasio da su Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair u Maleziji prepoznati kao manifestacije koje predstavljaju most saradnje malezijskih i bosanskohercegovačkih privrednih partnera i da u Maleziji ove manifestacije uživaju poseban kredibilitet. Zamjenik ministra vanjskih poslova Malezije se zahvalio ambasadoru Hadžikaduniću za angažovanje tokom rješavanja problema državljana Malezije koji su zbog epidemije koronavirusa bili zadržani u Crnoj Gori, te za pomoć koju je Bosna i Hercegovina uputila Maleziji.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić se tokom svog obraćanja zahvalio na podršci koju je Malezija pružala Bosni i Hercegovini u cijelom postratnom periodu, te izrazio nadu da će bliski politički i ekonomski odnosi rezultirati i većim obimom ekonomske saradnje dviju država. Podvukao je značaj posjeta Bosni i Hercegovini od strane najviših državnih funkcionera Malezije, dodavši također da je Bosnu i Hercegovinu, u vrijeme njegovog mandata, posjetilo preko stotinu poslovnih ljudi iz ove zemlje, uključujući i značajan broj turista.

Tokom prijema, ambasadoru Hadžikaduniću je uručen prigodan poklon Ministarstva vanjskih poslova Malezije.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.