Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.2.2020 16:16
Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Izrael Duško Kovačević razgovarao sa izraelskim ministrom turizma i posjetio izlagače iz BiH na sajmu turizma u Tel Avivu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Izraelu Duško Kovačević sastao se 11. februara 2020. godine sa ministrom turizma Izraela Jarivom Levinom tokom Međunarodnog mediteranskog sajma turizma (IMTM)  koji se tradicionalno svake godine održava u Tel Avivu. Ambasador Kovačević je upoznao ministra Levina da su ove godine iz Bosne i Hercegovine na IMTM sajmu prisutni predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske, zajedno sa ministrom  za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatanom  Klokićem, te predstavnici turističke agencije “Fortuna Tours” d.o.o. Mostar, koju predvodi vlasnik i ujedno i izvršni direktor Mili Bijavica. Ministar je istakao da je Izrael veoma važan kao destinacija za turiste iz cijelog svijeta, ali i u isto vrijeme, i država gdje postoji potencijal i čije je stanovništvo veoma zainteresirano za otkrivanje novih destinacija, te da je iz tog razloga od ogromne važnosti da su na ovom sajmu prisutni i predstavnici iz Bosne i Hercegovine.

Nakon svečanog otvaranja i razgovora sa ministrom, ambasador Kovačević je posjetio  štand Turističke organizacije Republike Srpske kao i štand turističke agencije “Fortuna Tours” d.o.o. Mostar. Predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske su istakli da su oni već tradicionalno prisutni na ovom sajmu i da postoji veliko interesovanje građana Izraela za putovanje u Republiku Srpsku.

Vlasnik Fortuna Toursa  se zahvalio ambasadoru na posjeti istakavši da su oni prvi put na ovom sajmu i da su prijatno iznenađeni velikim interesovanjem Izraelaca za popularne turističke destinacije u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske kao i Fortuna Toursa iz Mostara, su istakli da im je izuzetno drago što ih je posjetio ambasador Bosne i Hercegovine u Izraelu i što su imali priliku  da razgovaraju o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti turizma sa Izraelom.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.