Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.1.2020 11:18
Ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Danka Savić obišla bosanskohercegovačke izlagače na turističkom sajmu FITUR u Madridu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Danka Savić obišla je 22. januara 2020. godine bosanskohercegovačke izlagače iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Međugorja na turističkom sajmu Feria Internacional de Turismo – FITUR  u Madridu.

Ambasadorica Savić je sa izlagačima iz BiH razgovarala o mogućim promotivnim aktivnostima i drugim temama vezanim za turizam, posebno imajući u vidu da je Madrid sjedište Svjetske turističke organizacije. Tom prilikom istaknuto je da u Španiji raste interes za BiH, kao turističku destinaciju, što pokazuje i podatak Nacionalnog instituta za statistiku Kraljevine Španije, da je u prvih devet mjeseci prošle godine Bosnu i Hercegovinu posjetilo preko 12000 španskih turista.

Iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom turističkom sajmu FITUR, koji je okupio predstavnike iz preko 165 zemalja i regija, učestvuju: Turistička zajednica Kantona Sarajevo, DMC Fortuna tours iz Mostara, Turistička organizacija Republike Srpske te Forest village resort Međugorje. Pored toga, promotivni video Turističke organizacije Republike Srpske (TORS), pod nazivom, „Ne mnogo, već mnogo više“ ušao je u finale sajma FITUR 2020.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.