Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.1.2020 12:36
Ambasada BiH u Nju Delhiju organizovala predavanje o izborima za Skupštinu savezne države Delhi

Ambasada BiH u Nju Delhiju organizovala je 21. januara 2020. godine predavanje o izborima za Skupštinu u saveznoj državi Delhi. Prezentaciji su prisustvovali ambasadori i diplomate iz 25 diplomatskih misija u Nju Delhiju.

U uvodnom izlaganju ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indiji Muhamed Čengić je izrazio uvjerenje da će predavanje predsjednika Foruma prijateljstva Bosne i Hercegovine i Indije Naveena Sharme omogućiti lakše razumijevanje specifičnosti izbora za Skupštinu savezne države Delhi.

Doajen diplomatskog kora ambasador Dominikanske Republike u Indiji Hans Dannenberg Castellanos izrazio je zahvalnost ambasadoru Čengiću na organizaciji drugog predavanja o složenom izbornom procesu u Indiji i mogućnosti za razmjenu mišljenja diplomata o najaktuelnijim dešavanjima. Učesnici prezentacije su istakli zadovoljstvo organizacijom skupa i materijalima o izbornom procesu, koji su im podijeljeni na kraju predavanja.

Nakon prezentacije organizovana je Izložba fotografija pod nazivom Kumbh Mela. Na izložbi je predstavljen katalog - zbirka fotografija ambasadora Muhameda Čengića nastalih u februaru 2019. godine, tokom najvećeg i najstarijeg hinduističkog vjerskog rituala.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.