Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.1.2020 12:55
Ambasador Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Konfederaciji Boro Bronza susreo se sa švicarskom predsjednicom Simonettom Sommaruga

Ambasador Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Konfederaciji Boro Bronza susreo se 15. januara 2020. godine sa predsjednicom Švicarske Konfederacije Simonettom Sommaruga.

Do susreta je došlo tokom novogodišnjeg prijema koji je za diplomatski kor organizirala predsjednica Švicarske Konfederacije. Ambasador Bronza je tom prilikom u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svih građana BiH prenio novogodišnje čestitke predsjednici Sommaruga.

Osim sa predsjednicom, ambasador Bronza je tokom prijema razgovarao i sa ministrom vanjskih poslova Švicarske Ignaziom Cassisom.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.