Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.1.2020 14:40
U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Den Haagu organizirana promocija knjige novinara Dževdeta Tuzlića "Život na stiku"

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Den Haagu, u petak 17. januara 2020. godine organizirana je promocija knjige "Život na stiku", poznatog bosanskohercegovačkog novinara Dževdeta Tuzlića.

Promociji je prisustvalo stotinjak građana porijeklom iz BiH, kao i predstavnici međunarodne zajednice i diplomate akreditirane u Den Haagu.

Govoreći o knjizi, ambasadorica u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković i filmska kritičarka, direktorica Eastern Neighberhood Film Festivala Rada Šešić, istakle su kako je knjiga "Život na stiku" – sa podnaslovom 40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima - svojevrsni hod kroz vrijeme u kojem protagonisti kulturne scene zorno svjedoče o sebi, govore o svojim umjetničkim vizijama, idejama i rezultatima. Naglasile su kako ova knjiga govori o susretima autora sa poznatim stvaraocima iz književnog, filmskog, teatarskog i likovnog života ne samo iz BiH, nego Evrope i svijeta. Knjiga kao takva predstavlja važno historijsko svjedočenje o kulturnoj i umjetničkoj baštini Bosne i Hercegovine. 

Autor knjige je sa svoje strane izrazio zadovoljstvo što je prva međunarodna promocija održana u Nizozemskoj, zemlji u kojoj su građani porijeklom iz BiH, prepoznati kao jedna od najbolje integriranih zajednica u nizozemsko društvo, i koji su svojim zalaganjem i radom postigli visok stepen poštovanja u novoj sredini. 

Nakon Den Haaga, knjiga je promovirana i u Rotterdamu i Eindhovenu, uz prisustvo i podršku udruženja građana Bosne i Hercegovine koji žive u tom dijelu Nizozemske, a riječ je o Platformi BiH, krovnoj organizacije bh. dijaspore u Nizozemskoj /Rotterdam/, kao i grupi "Ladies" iz Eindhovena.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.