Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.1.2020 11:01
Ambasadorica BiH u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković obišla bosanskohercegovačke izlagače na turističkom sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković obišla je 16. januara 2020. godine bosanskohercegovačke izlagače Turističku zajednicu Kantona Sarajevo sa suizlagačem agencijom Lilly Travel iz Sarajeva i Turističku zajednicu Republike Srpske s Turističkom zajednicom grada Banja Luke na turističkom sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu.

Tom prilikom ambasadorica Čolaković je s izlagačima iz BiH razgovarala o mogućim oblicima saradnje, u kontekstu promotivnih aktivnosti koje je Ambasada BiH u Den Haagu sa svoje strane u mogućnosti upriličiti. U tom smislu, predložila je da se promoviraju turistički potencijali Bosne i Hercegovine za vrijeme Embassy Festivala, koji se održava svake godine u septembru u Den Haagu.

Turistički sajam Vakantiebeurs u Utrechtu jedan je od najvećih turističkih sajmova u Evropi. Okuplja izlagače iz cijelog svijeta kao i veliki broj predstavnika touroperatora, hotelijera, aviokompanija i drugih.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.