Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.1.2020 15:56
Ambasador Bosne i Hercegovine za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza sastao se sa knezom Lihtenštajna Hans-Adamom II

Ambasador Bosne i Hercegovine za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza sastao se 9. januara 2020. godine sa knezom Lihtenštajna Hans-Adamom II u Faducu.
 
Ambasador Bronza je u ime Predsjedništva BiH i svih građana naše zemlje prenio novogodišnje čestitke vladaru Kneževine Lihtenštajn knezu Hans-Adamu II, princu-prijestolonasljedniku Alojzu te princezi Sofiji, a potom prisustvovao prijemu koji je organizovao knez Hans-Adam II.

U okviru boravka u Lihtenštajnu ambasador Bronza se sastao i sa ministricom vanjskih poslova Kneževine Lihtenštajn Katrin Egenberger. Tom prilikom izrazio je nadu u dodatno unapređenje odnosa između BiH i Lihtenštajna u narednom periodu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.