Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.12.2019 15:18
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović uručio poklone za djecu na onkološkom i hematološkom odjelu Univerzitetske klinike za dječje bolesti Kliničkog centra "Majka Tereza" u Skoplјu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović posjetio je 30. decembra 2019. godine Univerzitetsku kliniku za dječje bolesti Kliničkog centra "Majka Tereza" u Skoplјu i tom prilikom uručio poklone za 22 djece koja se nalaze na liječenju na odjelima onkologije i hematologije.

Ambasador Jaćimović se tokom posjete družio sa mališanima i podijelio poklone sa želјama za brzo ozdravlјenje.

U razgovoru sa rukovodstvom i lјekarskim osoblјem Klinike ambasador Jaćimović je izrazio zahvalnost na prilici da malim gestom pažnje izmami osmijehe na lice mališana, te u svoje lično i u ime Ambasade Bosne i Hercegovine u Skoplјu izrazio spremnost za pružanje podrške Klinici za dječje bolesti u Skoplјu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.