Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.12.2019 10:25
Ambasada Bosne i Hercegovine u Moskvi organizovala prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Ambasada Bosne i Hercegovine u Moskvi je povodom Dana Oružanih snaga BiH organizovala svečani prijem u hotelu Slavenskaja Radisson 06. decembra 2019. godine. Brojne zvanice iz političkog, javnog i privrednog života, te predstavnike vojnih i diplomatsko-konzularnih ambasada akreditiranih u Moskvi, kao i predstavnike bh. iseljeništva, pozdravili su otpravnik poslova ambasade Darko Zelenika i vojni ataše pukovnik Rade Simić sa saradnicima.

U pozdravnom govoru, pukovnik Simić je istaknuo dobre odnose BiH i Ruske Federacije u čemu je zastupljena i vojna saradnja. Bosna i Hercegovina aktivno sarađuje i jača oblike saradnje i sa NATO, posebno učešćem u mirovnim operacijama, ranije u Iraku, a sada u Afganistanu, te tako aktivno doprinosi očuvanju mira i sigurnosti u svijetu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.