Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.12.2019 13:31
Ambasador BiH u državi Malta sa sjedištem u Rimu susreo se sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje Malte

Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine u državi Malti sa sjedištem u Rimu Slavko Matanović susreo se sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje Karmelom Abelom u La Valleti. Tokom razgovora ambasador je informisao ministra o procesu formiranja vlasti u BiH, kao i ekonomskom planu reformi. Ministar Abela je izrazio podršku Malte procesu integracije BiH u EU.

Tokom razgovora bilateralni odnosi dvije zemlje su ocijenjeni kao dobri i bez otvorenih pitanja, s naglaskom da je potrebno intenzivirati ekonomsku saradnju. Budući da Malta uvozi gotovo sve proizvode, postoji velik prostor za izvoz bh. proizvoda. Ministar Abela se ovom prilikom zahvalio za podršku BiH malteškom kandidatu u International Maritime Organisation u periodu 2020-2024. Također, iskazao je potrebu za nastavkom dobre saradnje i intenziviranje bilateralnih susreta, sjetivši se svoje posljednje posjete Sarajevu 2018. godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.