Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.12.2019 12:56
Ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu svečanim prijemom obilježila Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Srbiji Aida Smajić i vojni ataše brigadir Senad Memić priredili su svečani prijem u povodu  Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine  03. decembra 2019. godine u  reprezentativnom objektu „Villa Jelena“ u Beogradu.

Prijemu je prisustvovao veliki broj zvanica, među kojima su bili i brojni ambasadori  akreditovani u Republici Srbiji, zamjenici ambasadora, otpravnici poslova, ostali predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, vojni atašei akreditirani u Beogradu, kadeti iz Bosne i Hercegovine koji se školuju na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane u Beogradu, kao i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji se nalaze na višim oblicima usavršavanja, Komandno štabno usavršavanje i General-štabno usavršavanje. Prijemu su takođe prisustvovali i brojni gosti iz društveng i političkog života Srbije kao i uspješni privrednici i poznati aktivisti u nevladinom sektoru a porijeklom su iz Bosne i Hercegovine.

Nakon intoniranja himni, prisutnima su se obratili ambasadorica Smajić i brigadir Memić koji su u svojim obraćanjima naglasili da reforma odbrane kojom su formirane Oružane snage Bosne i Hercegovine predstavlja jednu od uspješnijih reformi učinjenih u Bosni i Hercegovini te istakli važnost nastavljanja obilježavanja Dana oružanih snaga Bosne i Hercegovine i u budućnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.