Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
4.12.2019 14:32
Ambasador BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović predao akreditivna pisma Njenom Veličanstvu kraljici Elizabeti II

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović predao je 3. decembra 2019. godine u Buckinghamskoj palači akreditivna pisma Njenom Veličanstvu kraljici Elizabeti II.

Ambasador Filipović je u razgovoru sa kraljicom Elizabetom II prenio srdačne pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Informirao je o prioritetima svoga rada u predstojećem trogodišnjem mandatu, a to su prije svega jačanje bilateralnih odnosa, trgovinske razmjene i obima investicija, te saradnja sa bosanskohercegovačkom dijasporom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Njeno Veličanstvo kraljica Elizabeta II je poželjela ambasadoru Filipoviću mnogo uspjeha u budućem radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.