Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.12.2019 16:18
Ambasada BiH u Berlinu domaćin prijema u povodu Dana Oružanih snaga BiH

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Berlinu, 2. decembra 2019. godine svečanim prijemom obilježen je Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Domaćini prijema bili su ambasadorica Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj Jadranka Winbow i vojni ataše pri Ambasadi BiH u Berlinu brigadir Davor Krolo.

Prijem je zvanično otvoren intoniranjem himni BiH i SR Nјemačke, te pozdravnim govorom ambasadorice Winbow, u kojem je naglašen značaj sveobuhvatne saradnje između BiH i SR Nјemačke na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i najvažniji cilјevi iz oblasti unutrašnje i vanjske politike BiH. Pozdravni govor u ime Ministarstva odbrane BiH održao je vojni ataše BiH u Berlinu, u okviru čega su pomenuti najznačajniji parametri iz oblasti vojne saradnje između BiH i SR Nјemačke, kao i dostignuća BiH u segmentu odbrane.

Svečanom prijemu prisustvovalo je približno 150 gostiju, među kojima značajan broj ambasadora akreditiranih u SR Njemačkoj, vojnih izaslanika, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti SR Nјemačke, predstavnika vjerskih zajednica, medija i predstavnika bosanskohercegovačke dijaspore u SR Nјemačkoj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.