Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.5.2019 14:11
Ambasador Siniša Bencun predao akreditivna pisma u UN-u i IAEA-u u Beču

Ambasador i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Siniša Bencun predao je akreditivna pisma generalnom direktoru Ureda Ujedinjenih naroda u Beču Juriju Fedotovu, 13. maja 2019. godine i generalnom direktoru Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Yukiya Amanou, 10. maja 2019. godine.

Tokom razgovora sa generalnim direktorom Ureda UN u Beču, koji je i izvršni direktor UN ureda za droge i kriminal (UNODC), ambasador Bencun je naglasio dobru saradnju institucija Bosne i Hercegovine putem Stalne misije Bosne i Hercegovine u Beču sa Uredom UN u Beču i pripadajućim agencijama.

Glavni direktor Fedotov je obavijestio ambasadora o aktivnostima Ureda UN-a i UNODC-a do kraja ove godine. U pogledu saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, podrška njegovog Ureda je nedvosmislena i posebno se ogleda kroz Regionalni program za Jugoistočnu Evropu, koji je jedinstven i za čije provođenje je od izuzetne važnosti i podrška Bosne i Hercegovine. Zahvalio se i na gostoprimstvu Bosne i Hercegovine jednom od tri regionalna sjedišta ovog Programa. Na kraju je poželio je ambasadoru Bencunu uspjeh u daljem mandatu.

Ambasador Bencun je tokom razgovora sa glavnim direktorom IAEA Yukiya Amanom  naglasio da Bosna i Hercegovina u potpunosti podržava promoviranje mirnodopske primjene nuklearne energije. Sagovornici su se složili da odličnu suradnju koju imaju IAEA i institucije Bosne i Hercegovine treba nastaviti i unaprijediti sukladno mogućnostima.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.