Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.5.2019 12:59
Ambasador BiH pri OSCE-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama Siniša Bencun predao akreditivna pisma generalnom sekretaru OSCE-a Thomasu Gremingeru

Ambasador i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Siniša Bencun predao je 9. maja 2019. godine akreditivna pisma generalnom sekretaru Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Thomasu Gremingeru.

U razgovoru sa generalnim sekretarom, koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, ambasador Bencun je rekao da je predanost Bosne i Hercegovine jačanju multilateralne saradnje i djelovanju međunarodnih organizacija nedvosmislena.

Kako je istakao, izazovi koji su pred nama predstavljaju transnacionalne fenomene koje nijedna država ne može rješavati pojedinačno. „Članstvo Bosne i Hercegovine u OSCE-u i sve aktivnosti u njenom okviru trebaju se posmatrati kao doprinos Bosne i Hercegovine jačanju globalnih i regionalnih multilateralnih okvira, foruma i mehanizama jer multilateralizam nema održivu, dugoročnu alternativu u današnjem globalizovanom svijetu“, izjavio je ambasador Bencun, te pružio snažnu podršku prioritetima slovačkog predsjedavanja OSCE-om.

Na kraju razgovora, zahvalio se na doprinosu i podršci koju OSCE pruža reformskim procesima, jačanju dijaloga, povjerenja i sigurnosti u Bosni i Hercegovini putem svoje terenske misije.

Generalni sekretar Greminger je uputio ambasadoru Bencunu čestitke na imenovanju sa željama za uspjeh u radu i nastavak saradnje sa Stalnom misijom Bosne i Hercegovine u Beču.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.