Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.5.2019 16:30
Novoimenovana ambasadorica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow predala akreditivna pisma predsjedniku Njemačke Frank-Walter Steinmeieru

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Jadranka Winbow predala je 7. maja 2019. godine akreditivna pisma njemačkom predsjedniku Frank-Walter Steinmeieru. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama upriličena je u Predsjedničkoj palati Bellevue, koja se nalazi nedaleko od sjedišta njemačke Savezne Vlade u Berlinu.

Na sastanku koji je održan nakon  ceremonije, ambasadorica  Winbow je informisala njemačkog predsjednika Steinmeiera o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i  nastojanjima političkih aktera u BiH da okončaju započeti proces formiranja vlasti,  kao i o posvećenosti institucija BiH ispunjenju svih obaveza koje pred BiH stoje na putu evropskih integracija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.