Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.4.2019 14:07
Ambasadorica Mirsada Čolaković razgovarala sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Holandije na svečanoj večeri koju je organizovao holandski kralj Willem-Alexander

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji, Mirsada Čolaković 09. aprila 2019. godine na poziv holandskog kralja Willem-Alexandera prisustvovala je svečanoj večeri u kraljevskoj palati u Amsterdamu.

Pored protokolarnog susreta sa kraljem Willem-Alexanderom i kraljicom Maximom, princezama Beatrix i Margareth i članovima dvora, ambasadorica Čolaković je razgovarala sa ministrom vanjskih poslova Stefom Blokom. Tokom razgovora ministar Blok je vezano za nastojanja BiH da dobije kandidatski status za EU naglasio da se postavljene reforme trebaju implementirati, da se preuzete obaveze trebaju ispoštovati i da njegova zemlja sa pažnjom prati najnovija zbivanja u našem regionu, pa tim i u Bosni i Hecegovini.

U pozdravnom govoru kralj Willem Aleksander je naveo da je za njegovu zemlju  veoma važna podrška multeliateralizmu i međunarodnim institucijama, koje su u posljednje vrijeme često predmet neutemeljenih kritika. U tom smislu, posebno je istakao podršku Ujedinjenim nacijama, naglasivši važnost jednogodišnjeg mandata Holandije u Vijeću sigurnosti i njihovoj kontribuciji u borbi za poštivanje ljudskih prava i održavanje mira i sigurnosti na globalnom nivou.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.