Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.4.2019 14:05
Ambasador BiH u Švajcarskoj Konfederaciji Boro Bronza učestvovao na otvaranju 47. Sajma inovacija u Ženevi

Ambasador Bosne i Hercegovine u Švajcarskoj Konfederaciji Boro Bronza učestvovao je 10. aprila 2019. godine na svečanom otvaranju 47. Sajma inovacija u Ženevi.

Sajam je svečano otvorio generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu Francis Gurry. Na izložbenoj površini od 9.000 kvadratnih metara, na Sajmu se predstavilo preko 800 izlagača iz oko 40 država. Ove godine na Sajmu nije bilo inovatora iz BiH. U kontekstu prezentacije inovacija prikazan je izuzetno širok spektar izuma, u rasponu od sofisticiranih načina za proizvodnju energije do alternativnih hardverskih i softverskih rješenja za psihometrijske testove i druge dijagnostičke metode u medicini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.