Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.1.2019 11:18
U Ambasadi BiH u Abu Dabiju organiziran prijem za učesnike Festivala šeik Zajed iz Bosne i Hercegovine

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju 24. januara 2019. godine održan je oproštajni prijem za 27 učesnika iz Bosne i Hercegovine koji učestvuju na Festivalu kulturne baštine šeik Zajed u Abu Dabiju, u periodu od 01.12.2018. do 26.01.2019. godine.

Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović se nakon riječi dobrodošlice, zahvalio gostima na njihovom velikom doprinosu u predstavljanju Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom festivalu na kojem naša zemlja učestvuje već četiri godine. Ambasador je podsjetio da su ovaj put dva kulturno-umjetnička društva predstavljala našu zemlju i to KUD Mladost sa Pala u decembru 2018 godine, i Bošnjačko kulturno društvo Preporod iz Zenice, u januaru 2019. godine. Kulturna baština Bosne i Hercegovine predstavljena je i putem tradicionalnih zanata kujundžiluk i ručna radinost. Na osam štandova posjetioci su mogli da kupe razne proizvode koji se proizvode u Bosni i Hercegovini, kao što su med, kafa, čaj, proizvodi od vune, tekstila, kože i ostali.

Učesnici Festivala su izrazili zadovoljstvo sveukupnom organizacijom njihovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i saradnjom sa Ambasadom BiH, koja je aktivno učestvovala u ovom projektu od samog početka.

Prijemu u Ambasadi su prisustvovali i predstavnici obrtničkih radnji iz Sarajeva Artefakt, Kreativ hobby, Fabrique Wool, te kompanije Pčelica Medina iz Zenice, Lamaruž iz Sovića, Royal purple GLL iz Dubaia, obrt Sehara iz Sanskog Mosta, i Orhideja iz Bihaća.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.