Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.12.2018 13:04
Ambasadorica BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić predala akreditivna pisma generalnom sekretaru Međunarodne pomorske organizacije Kitack Limu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić predala je 06. decembra 2018. godine u Londonu akreditivna pisma generalnom sekretaru Međunarodne pomorske organizacije (IMO) Kitack Limu.

Tom prilikom ambasadorica Marinčić je istakla da Bosna i Hercegovina pruža podršku naporima Međunarodne pomorske organizacije (IMO) da međunarodno pomorstvo učini što je moguće sigurnijim načinom transporta sa aspekta okruženja i zaštite globalnih vodenih resursa. Naglasila je i da ohrabruju aktivnosti IMO usmjerene na ostvarenje ciljeva Programa Ujedinjenih naroda za održivi razvoj do 2030. godine i poseban fokus na cilj održivog razvoja koji se odnosi na očuvanje i održivu upotrebu okeana, mora i morskih resursa.

Međunarodna pomorska organizacija (IMO) je specijalizovana agencija Ujedinjenih naroda, utemeljena 1948. godine u Londonu, sa posebnom zadaćom da brine o sigurnosti i utjecaju koji na okruženje ima međunarodni pomorski promet i brodarska industrija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.