Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.12.2018 15:40
Ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko predao akreditivna pisma kralju Jordana Abdulahu II

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko predao je 29. novembra 2018. godine akreditivna pisma kralju Jordana Abdullahu II.

Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama uz posebno pripremljene vojne počasti, ambasador Zeko i kralj Abdulah II su u kraćem razgovoru konstatirali da BiH i Jordan imaju izuzetno dobre političke odnose i izrazili želju za što boljim ekonomskim odnosima.

Ambasador Zeko je ponovio poziv kralju Abdullahu II da u što skorije vrijeme posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Nakon predaje akreditivnih pisama ambasador Zeko je posjetio spomenike preminulim članovima kraljevske porodice, te im odao počast u skladu sa kraljevskim protokolom.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.