Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.10.2018 14:53
Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepu Babić u oproštajnu posjetu primio predsjednik Sobranja Republike Makedonije Talat Džaferi

Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepu Babić 26. oktobra 2018. godine u Skoplju u oproštajnu posetu je primio predsjednik Sobranja Republike Makedonije Talat Džaferi.

Ambasadorica Babić se tom prilikom predsjedniku Sobranja Džaferiju zahvalila na ostvarenoj uspješnoj saradnji, kao i na podršci Sobranja Republike Makedonije. Izrazila je posebnu zahvalnost za brzi proces ratifikacije brojnih potpisanih sporazuma između dvije zemlje iz različitih oblasti. U tom smislu je izrazila zadovoljstvo zbog dostignutog visokog nivoa odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije i brojnih realiziranih aktivnosti, te izrazila uvjerenje da će odnosi dvije zemlje nastaviti da se uspješno razvijaju i u narednom periodu.

Predsjednik Sobranja Džaferi se ambasadorici Babić zahvalio na kontinuiranim naporima na unapređenju prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, saglasivši se sa ocjenom visokog nivoa odnosa i saradnje dvije prijateljske zemlje. Predsjednik Sobranja Džaferi je ambasadorici Babić zaželio sreću i uspjeh u budućem radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.