Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.12.2017 12:52
Ambasador Bosne i Hercegovine za Narodnu Republiku Bangladeš Sabit Subašić se susreo sa premijerkom Bangladeša Hasinom Wazed

Ambasador Bosne i Hercegovine za Narodnu Republiku Bangladeš sa sjedištem u New Delhiju Sabit Subašić susreo se 17. decembra 2017. godine u Dakhi sa premijerkom Bangladeša Sheikh Hasinom Wazed.

Do susreta je došlo tokom prijema koji je premijerka Bangladeša organizirala u svojoj rezidenciji u Dakhi za grupu nerezidentnih ambasadora za Bangladeš. Tom prilikom se ambasador Subašić zadržao u kraćem razgovoru sa premijerkom.

Prijem je upriličen u povodu posjete grupe ambasadora kampu u kojem su smještene izbjeglice naroda Rohingya iz Mianmara. Ambasador Subašić je premijerki Wazed izrazio duboko poštovanje za sve napore koje Bangladeš čini da pomogne  izbjeglicama Rohingya naroda.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.